Inhoudsopgave
Publicatie inhoud

Migraine

Migraine is een veel voorkomende aandoening die kan leiden tot forse beperkingen in het dagelijks leven. Bij de behandeling van migraine is het belangrijk om naast medicatie naar mogelijke triggers te kijken en deze waar nodig te verminderen.

Samenvatting

Migraine is een veel voorkomende aandoening die kan leiden tot forse beperkingen in het dagelijks leven. Deze publicatie gaat onder andere in op het belang van het onderscheiden van migraine van andere vormen van hoofdpijn. Daarnaast worden de verschillende medicamenteuze behandelmogelijkheden besproken. Gebruik van triptanen, naast paracetamol en NSAID’s, heeft geleid tot een grote verbetering in de behandeling van migraineaanvallen. Daarnaast zijn er verschillende profylactische middelen op de markt.

 

Bij de behandeling van migraine is het belangrijk om naast medicatie naar mogelijke triggers te kijken en deze waar nodig te verminderen. De belangrijkste triggers van migraine zijn vermoeidheid, overmatig gebruik van cafeïne en overmatig gebruik van pijnstillers. Bij onvoldoende effect van de behandeling in de eerste lijn kan naar de neuroloog verwezen worden.